محمدعلی خبیر (مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره)

محمدعلی خبیر متولد 19 بهمن 1365 در تبریز است. او فارغالتحصیل رشتهی مهندسی تکنولوژی الکترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی و دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته کارگردانی سینما از دانشگاه TUV آلمان است. وی فعالیت هنری خود را با نوشتن داستان کوتاه آغاز کرد و سپس با نویسندگی و کارگردانی چند فیلمکوتاه مستند و داستانی فعالیتهایش را ادامه داد. در سالهای ابتدایی فعالیتش، علاوه بر طی دورهی جامع فیلمسازی حوزهی هنری و رشتهی تصویربرداری در دانشگاه سوره، از محضر اساتیدی چون مسعود کیمیایی، پرویز شهبازی، محمد شیروانی، مهرداد اسکویی، مسعود فراستی و پل شریدر (فیلمنامهنویس و کارگردان آمریکایی) نیز بهره برده است.
فیلمهای کوتاه بیدار(1388)، مُردهکشی(1390) و مستندهای ساز جنون(1391)، ساحل امن(1393) و چند فیلم کوتاه و مستند دیگر از جمله فیلمهایی است که خبیر کارگردانی آنها را بهعهده داشته است، که در چند جشنوارهی داخلی و خارجی موفق به کسب جوایزی گردیده است. مشارکت در تولید بیش از 15 فیلم کوتاه و مستند به عنوان تهیه کننده و نویسنده از دیگر فعالیتهای اوست.
محمدعلی خبیر تهیهکنندگی مشترک فیلمکوتاه «قربانی» را نیز بر عهده داشته است. این فیلم در سی و هفتمین جشنوارهی جهانی فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمکوتاه بخش جلوهگاه شرق گردید. او پیشتر نیز، در سیامین دورهی جشنوارهی فیلم فجر استان البرز مورد تقدیر قرار گرفته بود.
خبیر از بنیانگذاران و اعضای هیئتمدیرهی انجمن نویسندگان کرج میباشد. وی در سال 1391 به عنوان اولین مدیرعامل این انجمن منصوب شد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به نویسندگی چند برنامهی رادیویی، تدریس در زمینهی داستاننویسی و فیلمنامهنویسی، و عضویت در هیئت تحریریه چند نشریهی سینمایی و ادبی از جمله ماهنامهی «سوره» اشاره کرد. او دبیر اجرایی پنجمین دورهی جشنوارهی بینالمللی فیلم پرواز و داور چندین جشنواره و جایزهی ادبی سراسری نیز بوده است.
محمدعلی خبیر در سال 1399 به عنوان اولین مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری هنرمندان مشرق زمین منصوب شد و از سال 1400 پس از محمدحسین لطیفی به عنوان مدیرمسئول این مؤسسه مشغول به فعالیت است. از مهمترین فعالیتهای او در این سالهای میتوان به تأسیس آموزشگاه آزاد سینمایی، تأسیس انتشارات مؤسسه، بنیانگذاری جایزهی بینالمللی ادبی مشرقزمین و تأسیس استودیو گرافیک و تیزرهای تلویزیونی باغآینه اشاره کرد. با تلاشهای وی مؤسسهی فرهنگی هنری هنرمندان از سال 1401 به عضویت پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی وابسته به جهاد دانشگاهی (ACECR) که هاب بینالملل پارکهای علم و فناوری در دانشگاههای کشور در حوزهی صنایع فرهنگی و خلاق میباشد، درآمده است.