مدیریت

محمدعلی خبیر

 (مدیرمسئول و مدیرعامل)

 محمدعلی خبیر متولد ۱۹ بهمن ۱۳۶۵ در تبریز است. او فارغ‌التحصیل رشته‌ی مهندسی تکنولوژی الکترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی و دانش‌آموخته‌ی مقطع کارشناسی‌ارشد رشته‌ی کارگردانی سینما از دانشگاه TUV آلمان است. وی فعالیت هنری خود را با نوشتن داستان کوتاه آغاز کرد و با نویسندگی و کارگردانی چند فیلم کوتاه، مستند و داستانی به فعالیت‌هایش ادامه داد. در سال‌های ابتدایی فعالیتش، علاوه بر طی دوره‌ی جامع فیلم‌سازی در حوزه‌ی هنری و رشته‌ی تصویربرداری در دانشگاه سوره، از محضر اساتیدی چون مسعود کیمیایی، پرویز شهبازی، محمد شیروانی، مهرداد اسکویی، مسعود فراستی و پل شریدر (فیلمنامه‌نویس و کارگردان آمریکایی) نیز بهره برده است.

 فیلم‌های کوتاه بیدار (۱۳۸۸)، مُرده‌کشی (۱۳۹۰) و مستندهای ساز جنون (۱۳۹۱)، ساحل امن (۱۳۹۳) و چند فیلم کوتاه و مستند دیگر از جمله فیلم‌هایی است که خبیر کارگردانی آن‌ها را بر عهده داشته است که تعدادی از این فیلم‌ها در چند جشنواره‌ی داخلی و خارجی موفق به کسب جوایزی گردیده است. مشارکت در تولید بیش از ۱۵ فیلم کوتاه و مستند به‌عنوان تهیه‌کننده و نویسنده از دیگر فعالیت‌های اوست.

 محمدعلی خبیر تهیه‌کنندگی مشترک فیلم کوتاه «قربانی» را نیز بر عهده داشته است. این فیلم در سی و هفتمین جشنواره‌ی جهانی فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه بخش جلوه‌گاه شرق گردید. او پیش‌تر در سی‌امین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر استان البرز نیز مورد تقدیر قرار گرفته بود.

 خبیر از بنیان‌گذاران و اعضای هیئت‌مدیره‌ی انجمن نویسندگان کرج است. وی در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان اولین مدیرعامل این انجمن منصوب شد. از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به نویسندگی چند برنامه‌ی رادیویی، تدریس در زمینه‌ی داستان‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی و عضویت در هیئت تحریریه‌ی چند نشریه‌ی سینمایی و ادبی از جمله ماهنامه‌ی «سوره» اشاره کرد. او دبیر اجرایی پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم پرواز و داور چندین جشنواره و جایزه‌ی ادبی سراسری نیز بوده است.

 محمدعلی خبیر در سال ۱۳۹۹ به‌عنوان اولین مدیرعامل مؤسسه‌ی فرهنگی و هنری هنرمندان مشرق‌زمین منصوب شد و از سال ۱۴۰۰ پس از محمدحسین لطیفی به‌عنوان مدیرمسئول این مؤسسه مشغول به فعالیت است. از مهم‌ترین فعالیت‌های او در این سال‌های می‌توان به تأسیس آموزشگاه آزاد سینمایی، تأسیس انتشارات مؤسسه، بنیان‌گذاری جایزه‌ی بین‌المللی ادبی مشرق‌زمین و تأسیس استودیو گرافیک و آگهی تلویزیونی باغ آینه اشاره کرد.